Till köttet passar en potatispuré med riven prästost i utmärkt. Lite snabbwokade haricots verts och ärtskott med lite av såsen till är också gott!
(Finns inte vildsvinsytterfilé att tillgå går det säkert bra med vanlig ytterfilé men tänk då på stektiden! Vildsvin är dock att rekommendera eftersom det är ett smakrikt, magert och lite mörkare kött.)

600 g vildsvinsytterfilé
smör till stekning
Glaze:
1 1/2 dl japansk soja
3/4 dl honung
1 1/2 msk tamarindpaste
3 vitlöksklyftor, pressad
1 msk hackad röd chili
Bönwok:
150 g sockerärtor
150 g haricots verts
3 msk glaze
olja till stekning
en näve (ca 50 g) ärtskott
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn köttet runt om i lite smör i en stekpanna. Lägg köttbiten i en liten ugnsfast form. Blanda ingredienserna till glazen i en kastrull och koka upp. Pensla köttet runt om med ungefär en tredjedel av glazen. Sätt in en stektermometer i köttet och stek till en innertemperatur på 58 grader, vilket tar ca 30 minuter. Låt köttet vila under folie sedan så att temperaturen stiger ytterligare utanför ugnen. Gör potatismos enligt eget recept under stektiden men glöm inte att riva i smakrik ost (t ex prästost) och smör! Strimla sockerärterna. Woka dem i lite olja tillsammans med haricots verts. Häll på 3 msk av glazen och vänd till sist ner ärtskotten. Värm på resterande glaze. Servera köttet i skivor tillsammans med potatismos, bönwok och glazesås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar