18 januari 2009

Enkel yoghurtglass med citron

Kondenserad sötad mjölk är en rätt så fiffig produkt faktiskt. De små burkarna innehåller bara mjölk och socker (nästan 45 % faktiskt). Kokar man burkarna länge blir det en krämig kolasås men mjölken går bra att använda direkt ur burken också. Jag brukar använda den istället för socker i t ex rispudding men främst i glass! Har för mig att jag läste tipset hos matälskaren Lisa någon gång i somras och jag har gjort ett flertal glasser sedan dess. Att ha en glassmaskin hemma underlättar såklart! Ikväll blev det en yoghurtglass smaksatt med citronskal. Vill man så går det ju bra att ha i andra fyllningar också, t ex kardemumma eller varför inte hallon.


Yoghurtglass med citron
(3-4 port)

3 dl naturell yoghurt (3 %)
1/2 burk kondenserad sötad mjölk
Finrivet skal av 1/2 citron

Blanda! Kör i glassmaskin till lämplig konsistens! Njut!

3 kommentarer:

fruktsallad sa...

Kul att se att du är tillbaka! :)

Magnus sa...

ja kondenserad mjölk är praktiskt och gott...

ett tips är att blanda med smält mörk blockchoklad och du får en underbar fudge...yum!!

Jennie sa...

Men gud så gott och fräscht! Mums! :-)