12 januari 2009

Tillbaka i verkligheten

Efter en fantastisk och intensiv resa Indien runt är vi nu tillbaka i hemmets lugna vrå. Fyra veckor på resande fot med max tre nätter på varje ställe gör det faktiskt lite skönt att kunna laga mat när jag vill och att ha ett eget kylskåp att gå och rota i. Maten i Indien har ju såklart varit en stor del av våra härliga upplevelser! Mycket i det indiska vardagslivet rör sig kring mat och dryck. Te (chai) dricks i tid och otid, gärna från små gasolkokare i gathörnet som också producerar nyfriterade potatisbollar och samosas (piroger).

Vi har ätit allt möjligt: mycket vegetariskt men också kyckling, get och fisk. För mig som älskar kombinationen bröd och röra är ju Indien det idealiska landet! Mannen åt då och då en risrätt till och överallt blev vi bra mätta. Efter ett tag kändes det till och med naturligt att äta med fingrarna...

De indiska hushållen handlar sin mat från små marknadsstånd, och här kommer några bilder. Matbilder kommer senare med förklarande texter!

Kryddor, bl.a. gurkmeja, spiskummin, chili

Typiskt grönsaksstånd på marknaden
med olika sorters aubergine, bönor, lök och tomater


Mätsystemet med en gammal vågskål och tyngder funkar utmärkt!

Limefrukter på bädd av blad

Inga kommentarer: