
Fiskgratäng med rotfruktsmos
(3-4 port)
400 g sejfilé, tinad
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 paket fryst dill
salt, peppar
1/2 citron i tunna klyftor
600 g potatis
2 stora morötter
2 palsternackor
salt, peppar
1 dl matlagningsgrädde (eller 1 ägg)
Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Mosa grovt med en gaffel och rör i grädden. Smaksätt med salt och peppar. Lägg sejfiléblocket i mitten på en ugnsfast form. Salta. Klicka ut moset runt fisken. Blanda crème fraiche med dill och kryddor. Lägg crème fraicheblandningen ovanpå fisken. Skär en halv citron i tunna klyftor och stick ner i gratängen. Grädda i mitten av ugnen tills fisken är färdig, ca 30 minuter.
3 kommentarer:
Gott med fisk och man kan göra så mycket gott av just fisk.. synd nog så använder inte så många fisk på sin matsedel.
Det här verkar kanongott.. jag hade en version för någon dag sedan.
Ha de gott/Pialotta
Håller helt med ang. fisk. Faktiskt är det ett sorts nyårslöfte jag har: att äta fisk minst två ggr i veckan (nu blir det oftast bara max en tyvärr.
åh vad gott det såg ut! :)
Skicka en kommentar