God fisk behöver inte så många tillbehör. Till den här enkla fiskrätten med citronolivolja använde jag hoki men torsk (MSC-märkt såklart!) går ju precis lika bra. Jag rostade potatisklyftor och morotsstavar också. En liten sallad gör det hela ännu bättre och dessutom lite färggladare!
Citronfisk med ugnsrostad potatis och morötter
(3 port)
400 g fryst (men tinad) hoki
1 citron - skal och saft
2 msk olivolja
Salt, peppar
Potatis
Morötter
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis och morötter och skär i klyftor/stavar. Lägg i en ugnsfast form och blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i ca 15 minuter. Lägg det upptinade fiskblocket i en form. Riv skalet från citronen ner i en liten skål och blanda med 2 msk olivolja och pressad saft från citronen. Häll ca hälften av blandningen över fiskblocket. Salta och peppra. Sänk värmen på ugnen till 175 grader. Ställ fiskformen bredvid potatisformen och stek ca 15-20 minuter tills fisken är färdig inuti. Passa noga så att fisken inte blir torr! Servera med de ugnsrostade rotsakerna, resterande citronolivolja och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar