19 januari 2009

Chapatis (indiskt bröd utan jäst)

Chapatis är bland de enklaste tillbehören som finns. Alldeles strålande goda är de tunna bröden varma till vilken indisk currygryta som helst. Tänk på att kavla dem så tunt som möjligt!


Chapatis
(ca 4 st - till 2 port)

100 g vetemjöl (eller blandning med grövre mjöl)
En nypa salt
Kallt vatten

Blanda mjöl och salt. Knåda i vatten, lite i taget, till en fast deg. Kavla ut på mjölad bänk till tunna rundlar. Stek i torr stekpanna tills det blir mörka fläckar på undersidan. Vänd och stek andra sidan också. Servera varma till indiska grytor m.m.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jättegott och jättelätt! Ska prova ha i lite olika kryddor nästa gång

Anonym sa...

Alexander här!
Mycket bra recept. Jag hade lite olja på så det fick en härlig gyllenbrun yta.

Tack för receptet!
Mycket bra blogg den har jag nu bokmärkt!

Kny sa...

tack för tipset! i fattigmanstider fungerar detta bröd som frukostbröd också, jättegott med lite messmör på!