26 november 2008

Pannacotta med kryddiga lingon

Pannacotta är en efterrätt som är värd att påminna om då och då! Vanligtvis gör jag pannacotta på matlagningsgrädde men den här gången blev det faktiskt riktig vispgrädde och så gott det blev! Det är ju ändå faktiskt inga större mängder grädde per portion.

Som topping till pannacottan den här gången blev det lingon snabbkokta (lite för länge dock) i en skvätt Blossa 08. Jag gillar verkligen kontrasten mellan den kalla lena pannacottan och de varma kryddiga lingonen!


Pannacotta med kryddiga glögglingon
(4 port)

1/2 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
1 1/2 gelatinblad
2 1/2 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
50 g strösocker

4 msk lingon
2 msk glögg (gärna Blossa 08 eller annan smakrik)
1 tsk socker

Dela vaniljstången och skrapa ur den. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Koka upp vispgrädde, vaniljstång och strösocker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden. Häll smeten i fyra små formar och ställ kallt.

Efter några timmar, koka upp lingon tillsammans med glögg och socker. Låt koka någon minut. Häll över pannacottan och servera genast!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ljuvligt gott ut! :-)

Varma Hälsningar,
Jennie.

Anonym sa...

Ser ljuvligt gott ut! :-)

Varma Hälsningar,
Jennie.

Anonym sa...

Ser jättegott ut. och låter riktigt spännande :) jag har utmanat dig på min blogg!