Äsch, till de här rotfruktsbiffarna behövs nästan inget recept. Ta helt enkelt de rotfrukter du har i kylen, skala, riv grovt och blanda med ägg och kryddor. Mina biffar bestod av potatis, morot, palsternacka och kålrabbi. Som kryddor använde jag främst spiskummin, koriander och chiliflingor, lite gurkmeja för färgens skull också. Till biffarna passade det utmärkt med tunna skivor skinka och mango chutney.
Rotfruktsbiffar med indisk kryddning
(2 port)
2 mellanstora potatisar
1 mellanstor palsternacka
1 liten morot
1/4 kålrabbi
2 ägg
salt, peppar
malen spiskummin, malen koriander, chiliflingor, gurkmeja
Skala rotfrukterna och riv dem grovt. Blanda med ägg och kryddor. Stek i smör/olja några minuter på varje sida. Servera genast med t ex skinka och mango chutney.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar