Keso- och mandelkaka
(4 port)
1 liten burk keso (250 g)
2 ägg
1/2 dl flytande honung
1 dl hackad sötmandel
1 tsk krydda (t ex kanel eller kardemumma eller blandning)
1 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 msk mandelspån
Mixa keson slät med en mixerstav i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Häll i en liten smord och bröad form och strö mandelspån över. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter. Servera ljummen med en klick marmelad!
4 kommentarer:
Hej,
Jag tror jag har sagt det förut men jag måste säga det igen: Din matblogg är verkligen bäst! Det är en ren fröjd att läsa den och kolla på bilder och ev prova recepten. Den är så klar, tydlig och lättläst, med inspirerande recept och roliga kommentarer. Din "matlagarglädje" lyser verkligen igenom. Tack för att du sprider glädje på detta sätt!
Hälsn Lisa (som hittade bloggen via din mammas blogg för nåt år sen)
Låter spännande och nyttigt med keso. Hoppas helgen blir bra mvh Daniel
yummy yummy
ser jag helt underbart smarrigt ut!!!
när bjuder du på den??
till fikat nån dag kanske??
Mums för den kakan! Den skall jag testa så fort jag köper hem en burk keso! =)
Vilket toppen mellanmålsförslag!
Skicka en kommentar