29 oktober 2008

Mandel- och kesokaka

Med en burk keso i kylen går det snabbt att fixa till en enkel och förhållandevis nyttig kaka. Nu tycker jag visserligen inte att kakor bör vara nyttiga men den här blev ett riktigt bra mellanmål: inte så söt och mättande! Jag hittade receptet på Saras kök men gjorde om det lite enligt nedan. Som krydda hade jag i en tesked av en äppelpajkrydda som snälla föräldrarna hade med sig från USA. Till kakan hade jag en klick plommonmarmelad.


Keso- och mandelkaka
(4 port)

1 liten burk keso (250 g)
2 ägg
1/2 dl flytande honung
1 dl hackad sötmandel
1 tsk krydda (t ex kanel eller kardemumma eller blandning)
1 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 msk mandelspån

Mixa keson slät med en mixerstav i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Häll i en liten smord och bröad form och strö mandelspån över. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter. Servera ljummen med en klick marmelad!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Jag tror jag har sagt det förut men jag måste säga det igen: Din matblogg är verkligen bäst! Det är en ren fröjd att läsa den och kolla på bilder och ev prova recepten. Den är så klar, tydlig och lättläst, med inspirerande recept och roliga kommentarer. Din "matlagarglädje" lyser verkligen igenom. Tack för att du sprider glädje på detta sätt!
Hälsn Lisa (som hittade bloggen via din mammas blogg för nåt år sen)

Daniel Roos sa...

Låter spännande och nyttigt med keso. Hoppas helgen blir bra mvh Daniel

eeyoresque sa...

yummy yummy
ser jag helt underbart smarrigt ut!!!

när bjuder du på den??

till fikat nån dag kanske??

Jennie sa...

Mums för den kakan! Den skall jag testa så fort jag köper hem en burk keso! =)
Vilket toppen mellanmålsförslag!