Min marmelad är rätt så syrlig men smakar mycket plommon! Citronen framhäver plommonens egna smak. Vet du med dig att du är en liten sockergris så ta mer socker helt enkelt. När du har haft i sockret, akta dig för att ha för hög värme under grytan eftersom marmeladen lätt bränner fast.
Plommonmarmelad
1 kg plommon, t ex Viktoria
1/2 citron
2 msk riven färsk ingefära
2 msk vatten
500 g syltsocker
Skölj plommonen och lägg dem i en gryta. Skiva citronen tunt och lägg i grytan tillsammans med ingefäran. Häll vattnet över och låt koka på svag värme utan lock i ca 40 minuter. Plocka upp kärnorna (ett tips är att räkna plommonen innan du lägger i dem...) och häll i sockret lite i taget. Rör om ordentligt och låt koka i ca 15 minuter. Gör marmeladprovet. Är marmeladen färdig, häll den i rena varma burkar. Förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar