Ugnsbakade äpplen med calvados och kanel
(2 port)
2 äpplen
75 g mandelmassa
2 tsk calvados
1/2 tsk kanel
Rivet skal av 1/4 citron
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan fint och blanda med calvados, kanel och citronskal. Skär toppen av äpplena. Kärna ur äpplena utan att skära hela vägen igenom. Skär ev av en gnutta av äppelbotten så att de står stadigt. Fyll äpplena med mandelmassefyllningen och lägg äppeltoppen ovanpå. Ställ i en ugnssäker form och täck hela formen med aluminiumfolie. Stek äpplena mitt i ugnen tills de är mjuka. Tiden beror på äpplenas storlek och fasthet men för mina (mellanstora av sorten Katja) tog det ca 45 minuter. Servera genast med vaniljglass!
(2 port)
2 äpplen
75 g mandelmassa
2 tsk calvados
1/2 tsk kanel
Rivet skal av 1/4 citron
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan fint och blanda med calvados, kanel och citronskal. Skär toppen av äpplena. Kärna ur äpplena utan att skära hela vägen igenom. Skär ev av en gnutta av äppelbotten så att de står stadigt. Fyll äpplena med mandelmassefyllningen och lägg äppeltoppen ovanpå. Ställ i en ugnssäker form och täck hela formen med aluminiumfolie. Stek äpplena mitt i ugnen tills de är mjuka. Tiden beror på äpplenas storlek och fasthet men för mina (mellanstora av sorten Katja) tog det ca 45 minuter. Servera genast med vaniljglass!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar