Svamp- och fläskgryta med vitt vin
(ca 3 port)
500 g fläskgrytbitar
1 gul lök
10 stora skogschampinjoner
Ca 2 msk torkade örtkryddor
1 buljongtärning (kyckling går bra)
Smör till stekning
1 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
Ansa fläskgrytbitarna och dela dem i ca 2x2 cm stora bitar. Hacka löken och champinjonerna grovt. Bryn grytbitarna runtom i lite smör och lägg därefter i lök och champinjoner. Låt fräsa några minuter. Lägg i buljongtärningen och örtkryddorna, häll på det vita vinet och koka ytterligare någon minut. Häll i matlagningsgrädden och rör om. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med ris eller bulgur och strö lite grovhackad salladslök över.
17 september 2008
Svamp- och fläskgryta med vitt vin
Den här grytan baserad på fläskgrytbitar är helt enkelt perfekt för en kylig höstkväll. Svampen ger extra mycket höstkänsla och går naturligtvis att variera - jag tog skogschampinjoner. Snåla inte med örtkryddorna eftersom de gör hela grytan! Jag hittade en burk österlensk kryddblandning från Österlenkryddor med salvia, timjan, rosmarin och kyndel som passade perfekt i grytan. Till grytan åt vi buljongkokt bulgur men ris hade ju varit precis lika gott.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
oj oj vad gott!!! :D
Skicka en kommentar