
Svamp- och fläskgryta med vitt vin
(ca 3 port)
500 g fläskgrytbitar
1 gul lök
10 stora skogschampinjoner
Ca 2 msk torkade örtkryddor
1 buljongtärning (kyckling går bra)
Smör till stekning
1 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
Ansa fläskgrytbitarna och dela dem i ca 2x2 cm stora bitar. Hacka löken och champinjonerna grovt. Bryn grytbitarna runtom i lite smör och lägg därefter i lök och champinjoner. Låt fräsa några minuter. Lägg i buljongtärningen och örtkryddorna, häll på det vita vinet och koka ytterligare någon minut. Häll i matlagningsgrädden och rör om. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med ris eller bulgur och strö lite grovhackad salladslök över.
1 kommentar:
oj oj vad gott!!! :D
Skicka en kommentar