19 september 2008

Pepparkaksmuffins med lingon

Även om det är ett tag kvar till jul är det aldrig fel med lite extra mellanmålsenergi i form av pepparkaksmuffins. Kombinationen ingefära, kanel och kardemumma är aldrig fel och i de här muffinsarna ges lite extra smak i form av frysta lingon. Jag hittade receptet hos ICA. Använd gärna råströsocker istället för vanligt strösocker eller varför inte torkade tranbär istället för frysta lingon.


Pepparkaksmuffins med lingon
(ca 12 st)

50 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 dl frysta lingon
1 ägg
1 1/2 dl mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret (gärna i mikron) och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och kryddor i en bunke. Vispa ihop smör, ägg och mjölk. Rör ner smörblandningen och lingon i mjölet och rör ihop degen. Klicka smeten i muffinsformar, gärna en muffinsplåt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mums vad gott!!!