
Saffransdoftande laxsoppa
(3-4 port)
2 msk konc. fiskfond
1/2 paket saffran
4-8 potatisar (beroende på storlek)
2 medelstora morötter
2 gula lökar
1/2 - 1 fänkål (beroende på storlek)
1 purjolök
1 1/2 dl matlagningsgrädde
200 g laxfilé
Salt, peppar eller fiskkrydda på kvarn - t ex Seafood & fish från SantaMaria
Ev. finhackad dill
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl crème fraiche
Koka upp 8 dl vatten tillsammans med fiskfonden och saffranet. Skala och skiva potatisen och morötterna tunt. Grovhacka löken och fänkålen. Lägg potatis, morötter, lök och fänkål i fiskbuljongen och låt koka tills potatisen är nästan mjuk. Häll i matlagningsgrädden. Skär laxen i tärningar (ca 2 cm) och skiva purjolöken. Lägg laxen och purjon i grytan och koka ca 2-3 minuter tills laxen är genomkokt. Smaka av med fiskkrydda och ev. salt, peppar och dill. Blanda pressad vitlök och crème fraiche och servera till, tillsammans med ett gott bröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar