En burk jordnötssmör i kylskåpet gav inspiration till en middag häromdagen: marinerad kyckling med grönsaker, ris och jordnötssås. Marinaden till kycklingen var helt enkelt en blandning av allehanda kryddor: gurkmeja, malen koriander, spiskummin, chiliflingor och fisksås. Jordnötssåsen är hur enkel som helst att röra ihop och är riktigt kryddig och smarrig!
Jordnötssås
(2-3 port)
2 dl kokosmjölk
1 - 1 1/2 tsk röd currypasta
3-4 msk jordnötssmör
Några stänk fisksås
2 limeblad eller rivet skal av 1/2 lime
Vatten till spädning
Koka upp kokosmjölken, currypastan och jordnötssåsen och rör om ordentligt. Låt sjuda en liten stund. Om du använder limeblad så låt dem koka med. Smaka av med fisksås och ev. rivet limeskal. Späd ev. med vatten om såsen är för tjock. Servera till t ex kyckling och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar