11 augusti 2008

Superenkel mangoyoghurtglass

Återigen har glassmaskinen fått komma till användning! Den här gången blev det en mycket enkel yoghurtglass med mango och lime à la Leila. Jag hittade nämligen en burk mango i sockerlag i skafferiet, vilken visade sig innehålla köttet av ungefär 1 mango, kanske 1 1/2. Det går naturligtvis lika bra med färsk mango istället. Lite passionsfrukt ovanpå gör efterrätten lite festligare och mycket godare!

Det finurliga med den här glassen är att har man ingen glassmaskin så går det bra ändå! Frys då bara mangon och kör i vanlig mixer till en "glassig" konsistens. Ett annat alternativ är ju att använda den frysta mango som finns i påse numera.


Mangoyoghurtglass med lime och passionsfrukt
(2-3 port)

1 burk inlagd mango eller 2 färska eller 1 påse fryst
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl florsocker
rivet skal av 1 lime
2 passionsfrukter

Kör allt förutom passionsfrukterna i mixer. Kör i glassmaskinen till lagom konsistens, alternativt använd fryst mango och kör bara i mixern. Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem, skeda lite fruktkött ovanpå glassen. Servera genast.

Inga kommentarer: