13 augusti 2008

Potatis- och bönröra med ruccola

Medan det fortfarande finns färskpotatis tycker jag att man ska passa på att göra lite maträtter och tillbehör som tar tillvara på den här delikatessen. Snart nog kommer vinterpotatisen och förvisso kan man då göra mos och liknande igen men något så gott som dopp i kopp? Näpp!

Det här är inte ett recept på dopp i kopp, däremot på en potatis- och bönröra, ett enkelt middagstillbehör som passar bra till korv eller kyckling tillsammans med en god sås. Jag körde det enkla spåret och stekte upp chorizos och serverade tillsammans med smaksatt crème fraiche (franska örter). Potatisröran är också ett utmärkt tillfälle att göra sig av med lite örter från balkongen!


Potatis- och bönröra
(4 port)

500 g färskpotatis
1 stor gul lök
olja till stekning
2 stora nävar haricots verts eller andra gröna bönor
1 burk vita bönor
1 näve ruccola
1 näve bladpersilja eller lite mindre av örter som oregano, basilika, timjan
Cocktailtomater

Skrubba potatisen och dela i mindre bitar. Koka mjuk, och låt rinna av. Dela löken i klyftor och fräs i lite olja. Tillsätt potatisen och haricots verts. Salta och peppra. Stek på låg värme i några minuter. Låt bönorna rinna av och häll i bönröran tillsammans med grovhackad ruccola och persilja (eller andra örter). Precis innan servering, halvera cocktailtomater och häll i pannan. Låt dem bli ljumma. Servera tillsammans med t ex korv och tzatziki eller smaksatt crème fraiche.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är inte så förtjust i bönor, men det blir säkert gott om man tillagar rätt :P

P.s. Kika gärna in på min tävling: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.3835060

Anonym sa...

Tack för en inspirerande blogg! Den är en verklig fröjd att läsa! Men hur hinner du både laga mat varje dag och sen dessutom skriva om det? Imponerande! (hittade till din blogg via din mammas blogg på Dagen!).