17 augusti 2008

Änglamarkspriset

En av Lunds byar är Veberöd, vars avfart man passerar på vägen till Österlen. Veberöd är säkert ett fantastiskt ställe - skäms på mig att jag på åtta år i Lund aldrig har varit där - men framför allt innehåller bygden en spännande och beundransvärd verksamhet: Mossagården.

Mossagården levererar ekologiska matlådor till olika ställen runtom i Sverige. Systrarna som driver verksamheten har även nyss genomfört Mossagårdsfestivalen som hade ett genomgående ekologiskt tema. Jag har länge funderat på att beställa en prenumeration av rotsakslådor och kanske ett surdegsbröd i veckan men det har hittills inte blivit av. Dock tycker jag att det är kul att Mossagården nu är en av tio kandidater till Coops årliga Änglamarkspris. Priset delas ut till en person eller ett företag som gjort ”en betydelsefull miljöinsats inom matområdet som också gynnar en för vårt globala klimat bättre produktion.”

Läs mer och rösta på någon av de tio kandidaterna här!

1 kommentar:

Anonym sa...

Här har du en av mossagårdens nöjda kunder. Har testat deras lådor vid flera tillfällen och är riktigt nöjd. Det enda som är lite jobbigt att är man ska lämna tillbaka den tomma lådan. Men det kan man stå ut med :)

Har även bloggat lite om det, om du är nyfiken:
http://www.saltpeppar.se/blog/?p=192
http://www.saltpeppar.se/blog/?p=194