16 augusti 2008

Pasta med kyckling, saffran och apelsin

Nu när det finns så mycket fin svensk squash till en billig penning kommer här tips på ännu en snabb middag, som passar bra med ett glas gott vitt vin! Apelsinen i "såsen" (för det är inte så mycket sås egentligen) gör att saffranssmaken inte blir alltför genomträngande. Saffranen ger däremot pastan en mycket fin färg! Istället för kyckling går det precis lika bra att ha räkor i.


Kyckling med saffran, apelsin och zucchini
(2 port)

2 små kycklingfiléer eller 1 stor
400 g zucchini/squash (dvs. ungefär en normalstor eller en halv stor)
1 bunt salladslök (ca 5-6 st)
1 paket saffran
1 apelsin, saft och skal
1 msk olivolja
smör/olja till stekning
Pasta, gärna tagliatelle eller papardelle
Salt, peppar, kanske krossad chili eller chili explosion

Strimla kycklingfiléerna, zucchini och salladslök. Skär salladslöken i ca 2 cm stora bitar. Riv apelsinskalet fint och blanda med pressad apelsinsaft av hela apelsinen, saffran, olivolja och lite flingsalt. Medan pastan kokar, fräs kycklingen i lite smör/olja i en stor panna. Lägg i zucchinin och rör om. Häll därefter saffransblandningen över. Rör om och låt fräsa några minuter medan pastan kokar färdigt. Smaka av med salt och peppar, gärna lite extra krossad chili/chili explosion. Låt pastan rinna av och häll i stekpannan. Rör om ordentligt. Servera genast.

1 kommentar: