19 augusti 2008

Myntaglass

Min relation till min glassmaskin växer för varje dag. Eller varje vecka i alla fall, oftare får jag inte göra glass för mannen... Hur som helst, det finns otroligt många sätt att göra glass! Hittills har jag testat att göra glass på kondenserad mjölk, matlagningsyoghurt och nu grädde. Vilket perfekt sätt att göra sig av med en restskvätt vispgrädde för trots den ynka mängden grädde blev det verkligen en gräddglass av det hela!

Grädd- och äggbasen är en bra grund för att leka med smaker. Den här gången tog jag myntasocker (dvs. torkad mynta som mixats med strösocker) och några färska kvistar mynta som fick dra i gräddsmeten. Tror att jag ska testa lavendel nästa gång... eller varför inte citronmeliss... eller... möjligheterna är oändliga!Myntaglass
(3 små portioner)

1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3-4 msk socker
1 ägg

Koka upp vispgrädde, mjölk och 3 msk av sockret i en kastrull. Tillsätt smaksättning, i det här fallet myntakvistar. Låt blandningen stå och dra tills den har svalnat. Sila. Vispa ägget och 1 msk socker till en fluffig vit kräm och vispa därefter i gräddsmeten. Kör i glassmaskin. Servera genast!

1 kommentar:

Malin sa...

Underbart god!