Grädd- och äggbasen är en bra grund för att leka med smaker. Den här gången tog jag myntasocker (dvs. torkad mynta som mixats med strösocker) och några färska kvistar mynta som fick dra i gräddsmeten. Tror att jag ska testa lavendel nästa gång... eller varför inte citronmeliss... eller... möjligheterna är oändliga!
Myntaglass
(3 små portioner)
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3-4 msk socker
1 ägg
Koka upp vispgrädde, mjölk och 3 msk av sockret i en kastrull. Tillsätt smaksättning, i det här fallet myntakvistar. Låt blandningen stå och dra tills den har svalnat. Sila. Vispa ägget och 1 msk socker till en fluffig vit kräm och vispa därefter i gräddsmeten. Kör i glassmaskin. Servera genast!
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3-4 msk socker
1 ägg
Koka upp vispgrädde, mjölk och 3 msk av sockret i en kastrull. Tillsätt smaksättning, i det här fallet myntakvistar. Låt blandningen stå och dra tills den har svalnat. Sila. Vispa ägget och 1 msk socker till en fluffig vit kräm och vispa därefter i gräddsmeten. Kör i glassmaskin. Servera genast!
1 kommentar:
Underbart god!
Skicka en kommentar