21 augusti 2008

En tråkig burk blir...

... en spicy sås med touch av Kina och Hawaii! Lägg till några hemmagjorda frikadeller och du har en riktigt trevlig liten vardagsmiddag. En liten makeover av en skafferiburk Uncle Ben's Hawaiian Sweet & Sour helt enkelt, allt med hjälp av kryddor, kryddor, kryddor!



Spicy sweet & soursås med köttbullar
(3 port)

1 burk Uncle Ben's Hawaiian Sweet & Sour (eller dylikt)
1 msk riven ingefära
1 tsk svarta senapsfrön
1-2 msk chilipasta (eller sweet chilisås eller sambal oelek)
salt, peppar
300 g nöt- eller blandfärs
smör/olja till stekning
Ris

Blanda köttfärsen med lite salt och eventuellt chilipasta (om du vill ha hela rätten stark!). Forma till små köttbullar. Hetta upp smöret/oljan i en stekpanna och lägg i riven ingefära, svarta senapsfrön och chilipasta. Rör om och fräs någon minut utan att det bränns vid. Lägg ner köttbullarna och låt dem få lite färg runt om. Häll därefter över såsen och låt frikadellerna sjuda på svag värme tills de är färdiga. Servera med ris.

Inga kommentarer: