25 juli 2008

Sommarminestrone

Slängde ihop en snabb soppa häromkvällen efter ett recept i senaste Allt om Mat: minestrone med sommarprimörer. I alla fall skulle soppan ha innehållit sommarprimörer. Eftersom knippmorötter och vaxbönor inte ville visa sig i den lokala butiken blev det mer av en soppa som funkar hela året, regniga sommarkvällar ej undanräknade.

Jag serverade soppan med en klick crème fraiche och lite persilja. Enligt ursprungsreceptet ska det vara pesto till istället och det blir säkert också supergott.


Sommarminestrone
(4 port)

1 paket bacon (140 g)
1 stor röd lök eller 2 små
4 morötter
250 g vitkål
100 g frysta gröna ärtor
2 hönsbuljongtärningar
1 liter vatten
1 dl liten pasta, t ex risoni eller stellini
1 dl crème fraiche, gärna lätt
ev. stark krydda, t ex berbere
ev. örtkryddor, t ex persilja

Strimla baconet, löken, morötterna och vitkålen. Fräs baconstrimlorna i en gryta. Tillsätt lök och morötter och fräs ca 3 minuter. Tillsätt smulad buljongtärning, kål och ärtor. Häll på vattnet. Låt soppan koka upp och tillsätt därefter pastan. Lägg gärna i lite extra kryddor, t ex berbere och hackad örtkryddor efter egen smak. Koka under lock ca 8 minuter tills pastan är mjuk. Servera med en klick crème fraiche och lite persilja samt bröd.

Inga kommentarer: