Jag serverade soppan med en klick crème fraiche och lite persilja. Enligt ursprungsreceptet ska det vara pesto till istället och det blir säkert också supergott.
Sommarminestrone
(4 port)
1 paket bacon (140 g)
1 stor röd lök eller 2 små
4 morötter
250 g vitkål
100 g frysta gröna ärtor
2 hönsbuljongtärningar
1 liter vatten
1 dl liten pasta, t ex risoni eller stellini
1 dl crème fraiche, gärna lätt
ev. stark krydda, t ex berbere
ev. örtkryddor, t ex persilja
Strimla baconet, löken, morötterna och vitkålen. Fräs baconstrimlorna i en gryta. Tillsätt lök och morötter och fräs ca 3 minuter. Tillsätt smulad buljongtärning, kål och ärtor. Häll på vattnet. Låt soppan koka upp och tillsätt därefter pastan. Lägg gärna i lite extra kryddor, t ex berbere och hackad örtkryddor efter egen smak. Koka under lock ca 8 minuter tills pastan är mjuk. Servera med en klick crème fraiche och lite persilja samt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar