12 juli 2008

Pastasallad med kyckling och balsamvinäger

En härlig sommarlunch utomhus kanske? Även vid förtäring inomhus är det här en god pastasallad som kan serveras både varm, ljummen och kall! Ställ fram skålar med smulad fetaost, getost och kanske en bit parmesan så får matgästerna själva välja vad de vill ha på salladen. Lite extra balsamvinägercrème är obligatoriskt! Receptet har bara "lösa" mängder, kör på egen smak och vad som finns i kylen!

Pastasallad med kyckling och balsamvinäger
(4 port)

300 g pasta, gärna vit fiberrik
3 kycklingfiléer
1 purjolök
några salladslökar
1/2 zucchini
2 rostade paprikor utan skal
2 nävar ruccolasallad
smör till stekning
1 msk balsamvinägercrème + till servering
getost
fetaost

Koka pastan. Strimla purjolök, salladslök och zucchinin. Stek i lite smör i några minuter, salta och peppra. Strimla de rostade paprikorna. Blanda pasta, lök/zucchini och paprikor, skvätt över lite balsamvinäger. Skär kycklingen i bitar, ca 2 cm stora. Stek i smör tills kycklingen är genomstekt, häll då över någon matsked balsamvinägercrème. Blanda i kycklingen i pastaröran, smaka av med salt, peppar och olivolja. Blanda därefter i ruccolan. Smula fetaost och getost i två separata skålar och servera till pastasalladen tillsammans med extra balsamvinägercrème.

2 kommentarer:

ingegerd sa...

detta låter så gott!Det ska jag testa någon gång!Ha det så gott!

Anonym sa...

Kan intyga att det smakade alldeles utmärkt och passade perfekt som födelsedagslunch. Det tyckte Ulrika (matbloggarens lillasyster) som fick smaka rester på kvällen när jag kom hem till Stockholm efter katthämtning i Lund.
matbloggarmamman