Pastasallad med kyckling och balsamvinäger
(4 port)
300 g pasta, gärna vit fiberrik
3 kycklingfiléer
1 purjolök
några salladslökar
1/2 zucchini
2 rostade paprikor utan skal
2 nävar ruccolasallad
smör till stekning
1 msk balsamvinägercrème + till servering
getost
fetaost
Koka pastan. Strimla purjolök, salladslök och zucchinin. Stek i lite smör i några minuter, salta och peppra. Strimla de rostade paprikorna. Blanda pasta, lök/zucchini och paprikor, skvätt över lite balsamvinäger. Skär kycklingen i bitar, ca 2 cm stora. Stek i smör tills kycklingen är genomstekt, häll då över någon matsked balsamvinägercrème. Blanda i kycklingen i pastaröran, smaka av med salt, peppar och olivolja. Blanda därefter i ruccolan. Smula fetaost och getost i två separata skålar och servera till pastasalladen tillsammans med extra balsamvinägercrème.
2 kommentarer:
detta låter så gott!Det ska jag testa någon gång!Ha det så gott!
Kan intyga att det smakade alldeles utmärkt och passade perfekt som födelsedagslunch. Det tyckte Ulrika (matbloggarens lillasyster) som fick smaka rester på kvällen när jag kom hem till Stockholm efter katthämtning i Lund.
matbloggarmamman
Skicka en kommentar