Ost- och skinkpaj
(4 port)
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
180 g rökt skinka (typ ett paket strimlad)
150 g riven ost, smakrik
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 dl keso chili
salt, peppar
Kör smör och mjöl i matberedare till en grynig massa. Häll i vattnet och kör till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och nagga degen. Låt stå kallt i kylskåp ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Fixa under tiden äggstanningen genom att vispa ihop ägg, mjölk, chili och kryddor. Ta ut pajdegen och sänk värmen till 200 grader. Lägg strimlad/hackad skinka i botten på pajskalet och därefter den rivna osten över. Häll äggstanningen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stannat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar