04 juni 2008

Ekologiskt på Ängavallen

Idag har jag varit på jobbutflykt hela dagen. Bland flera trevliga aktiviteter fanns ett besök på Ängavallen inplanerat. För er som inte bor i Skåne är Ängavallen en gård mellan Trelleborg och Malmö ungefär - en gård som har totalt ekologiskt fokus! Hela kretsloppet sker på gården - från gräsodling (till foder) till mjölkning till slakt. Gillar! Köttet används främst på gårdens restaurang men man kan också köpa med sig grejer hem. Vi åt en alldeles utmärkt lunch och spatserade runt i markerna med en mycket kunnig och engagerad guide, tillika ägare, vid namn Rolf Axel Nordström. Restaurangen på gården är prisbelönt och menyerna står årets kock 2006, Peter J Skogström, för.

Även om man inte får en rundvandring på gården med ägaren tycker jag absolut att Ängavallen är värt ett besök! På sommaren är caféet öppet och man kan köpa en (ekologisk) picknickkorg och sätta sig någonstans i de vackra bersåerna... Jag ska definitivt åka dit i lugn och ro någon gång i sommar!

Inga kommentarer: