Morotsmuffins med fyllning av cream cheese
(ca 10-11 normalstora)
2 ägg
2 dl strösocker
2 medelstora morötter, finrivna
100 g smör
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 msk pressad citron
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
125 g cream cheese (light funkar utmärkt)
2 msk florsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i övriga ingredienser. Rör ihop cream cheese och florsocker till fyllningen. Häll 2-3 cm smet i muffinsformar (ställ dem gärna i en muffinsplåt så flyter de inte ut), och därefter en klick av fyllningen. Fördela resten av muffinssmeten så att fyllningen täcks. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
2 kommentarer:
Dom ser väldigt smaskiga ut!!=D Det får man testa någon gång!
Ser supergoda ut! Och för mig som älskar morotskaka kan det bara bli en fullträff! Blir nog de när jag bakar på onsdag, tack för tipset!!
Skicka en kommentar