01 juni 2008

Morotsmuffins med cream cheese-fyllning

Dagens fantastiska väder firades med picknick i en närliggande bokskog. Med full beredskap för lösspringande kor mumsade vi på bland annat dessa morotsmuffins. Muffinsarna är perfekta för en picknickkorg eftersom den sedvanliga morotskaksglasyren istället har blivit fyllning. Dessutom är de väldigt enkla och snabba att fixa till, och när man har kommit hem efter en dag i solen fungerar en liten muffins utmärkt som tröst för rödbrända axlar...

Morotsmuffins med fyllning av cream cheese
(ca 10-11 normalstora)

2 ägg
2 dl strösocker
2 medelstora morötter, finrivna
100 g smör
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 msk pressad citron
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
125 g cream cheese (light funkar utmärkt)
2 msk florsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i övriga ingredienser. Rör ihop cream cheese och florsocker till fyllningen. Häll 2-3 cm smet i muffinsformar (ställ dem gärna i en muffinsplåt så flyter de inte ut), och därefter en klick av fyllningen. Fördela resten av muffinssmeten så att fyllningen täcks. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

2 kommentarer:

ingegerd sa...

Dom ser väldigt smaskiga ut!!=D Det får man testa någon gång!

Sofhie sa...

Ser supergoda ut! Och för mig som älskar morotskaka kan det bara bli en fullträff! Blir nog de när jag bakar på onsdag, tack för tipset!!