03 maj 2008

Couscoussallad med apelsin och sultanrussin

Mannen snodde med sig kameran på semestern (som jag inte fick följa med på...). Därför blir det tyvärr inget foto på den couscoussallad som serverades till pitaburgare med aubergine på valborg. En liten hummus passade fint till också. Synd faktiskt att foto saknas för salladen har en härlig färg och prydde verkligen bordet. Receptet kommer ursprungligen från Leila Lindholm men jag har förenklat lite.

Couscoussallad med apelsin och sultanrussin
(4 port)

4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk spiskummin
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
4 dl couscous

1 påse ruccolasallad
2 apelsiner
1 dl sultanrussin
1 dl cashewnötter

Koka upp vattnet tillsammans med hönsbuljongtärning, gurkmeja, spiskummin och olivolja. Lägg i couscousen och täck. Låt stå i fem minuter. Filéa apelsinerna och skölj ruccolan. Precis innan servering, blanda ner apelsinen och ruccolan i couscousen tillsammans med russin och grovhackade nötter. Smaka av med salt och peppar. (Variera med exempelvis tärnad avocado, äpple och plommon.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Lite synd att ingen bild kunde tas, men det låter värt att prova. Passar på att tipsa om länksidan på Godare Mat http://www.godaremat.se/ där mat-bloggare kan få sina bloggar länkade...