02 maj 2008

Penne med ärt- och basilikapesto

Som extra inspiration brukar jag botanisera i mattidningsutbudet och på senaste turen till PressStop hittade jag Fresh. Värt ett försöksinköp, speciellt som inriktningen är "organic, ethical, fair," något som genomsyrar tidningen men på ett bra sätt! Inte för påträngande, bara tips, intressanta matrelaterade artiklar och så en väldig massa recept, däribland denna ärt- och basilikapestopasta!

Penne med ärt- och basilikapesto
(4 port)

280 g penne eller annan pasta
500 g frysta ärtor
40 g riven parmesan
3/4 dl matlagningsgrädde
1/2 kruka basilika
10 myntablad
4 msk olivolja
salt, peppar

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Ta upp pastan med hålslev och lägg i ärtorna i pastavattnet. Koka ca 3 minuter. Ta upp ärtorna och lägg undan ca 1/3. Spara någon deciliter av pasta/ärtvattnet. Lägg resten av ärtorna i en mixer tillsammans med parmesan, grädde, basilika, mynta, olivolja, salt och peppar. Mixa till en nästan slät smet. Smaka av. Blanda med pastan i pastagrytan och värm försiktigt. Blanda i de sparade ärtorna och riv lite extra parmesanost över. Servera genast.

Inga kommentarer: