08 april 2008

Marinerad kyckling med indiska kryddor

För att fortsätta på det indiska temat kommer här en marinerad kyckling, ganska precis den som är på bild i föregående inlägg. Ett tips är att ha i lite chili- eller paprikapulver i marinaden så får kycklingen en fin(are) röd färg. För att förenkla receptet något går det bra att ha i malen spiskummin istället för rostade spiskumminfrön. Kycklingen blir godast om den får vila länge, typ över natten, i marinaden.

Marinerad kyckling med indiska kryddor
(ca 3 port)

400 g kycklinglårfilé

Marinad:
2 vitlöksklyftor
1 valnötsstor bit färsk ingefära
1/2 medelstor gul lök
2 tsk malen koriander
1 tsk spiskumminfrön
1 dl naturell yoghurt
3 msk pressad citron
2 msk vinäger, t ex äppelcidervinäger
1 tsk malen chili
2 tsk garam masala
1/2 - 1 tsk salt

Skala vitlöksklyftor, ingefära och lök och hacka allt ganska fint. Lägg i en matberedare. Hetta upp en stekpanna (utan fett i!) och när den är riktigt varm, lägg i spiskumminfröna. När det börjar "poppa" i fröna är de färdiga, häll i matberedaren. Lägg i övriga ingredienser till marinaden och kör någon minut till en flytande massa. Putsa kycklinglårfiléerna och dela i mindre bitar. Lägg i en plastpåse och häll marinaden över. Låt stå, gärna över natten men några timmar går bra. Stek i t ex ugn (225 grader) eller stekpanna tillsammans med marinaden. Servera med ris och yoghurtsås.

Inga kommentarer: