02 april 2008

Ljummen sallad med moghrabiah och basilika

Vissa dagar blir i alla fall jag kvar på jobbet alldeles för länge och då finns det helt enkelt ingen energi kvar till middagsmatlagning. Det är vanligtvis då någon enkel pastarätt (koka pasta, blanda med smaksatt crème fraiche, i med någon grönsak kanske) brukar funka. Idag blev det dock premiär för den stora couscousen, också kallad moghrabiah. Förvisso har megacouscousen en koktid på 20 minuter men på den tiden hann jag ju skära grönsakerna till salladen. Inga konstiga grejer, bara smaker som passar bra ihop. Crema di balsamico gav den där lilla extra smakkicken.

Ljummen sallad med moghrabiah och basilika
(2-3 port)

2 dl moghrabiah (stor couscous)
1/2 rödlök
1/2 grön chili
4 skivor skinka, gärna smakrik rökt
2 nävar sugar snaps
5 soltorkade tomater i olja
1/2 kruka basilika
salt, peppar

Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen, skölj snabbt i kallt vatten och låt rinna av i durkslag. Hacka rödlök, chili, sugar snaps och soltorkade tomater. Strimla skinkan. Blanda allt i en skål. Riv basilikabladen i bitar och blanda i salladen precis innan servering. Salta och peppra. Servera tillsammans med crema di balsamico eller vanlig balsamvinäger.

Inga kommentarer: