Tarte tatin med päron och kanel
(2 port)
1 liten burk inlagda päron
smör
kanel
socker
2 smördegsplattor
Sätt ugnen på 225 grader. Skär päronen i ca 1 cm tjocka skivor och stek i lite smör i en stekpanna. Tillsätt socker och kryddor (t ex malen kanel) och stek tills sockret har börjat karamelliseras. Strö lite strösocker i botten på två små ugnsfasta formar och lägg päronblandningen ovanpå. Tryck fast en smördegsplatta ovanpå varje form, var noga med att fyllningen täcks. Skär bort ev. överflödig smördeg. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills smördegen har fått fin färg. Ta ut, låt stå några minuter och vänd därefter upp på serveringstallrik. Lyft försiktigt bort formen. Servera med en klick crème fraiche.
2 kommentarer:
Har gjort den här några gånger nu och den är så god att den är farlig. Man bara äter och äter och äter. :) Fast jag tar inte crème fraiche till. Jag tar en klick vaniljglass.
Kul! Ja, en klick god vaniljglass är aldrig fel! :)
Skicka en kommentar