Kyckling med jordnötssås och ris
(ca 3 port)
2 stora kycklingfiléer, strimlade
Marinad:
1 tsk röd currypasta
1 tsk ljust muscovadosocker eller råströsocker
1 tsk jordnötssmör (jag tog saltat men osaltat går ju lika bra)
1 msk fisksås
1 msk risvinäger
Sås:
1/2 burk kokosmjölk (den mindre feta varianten går bra), dvs 2 dl
pressad saft av 1 lime
1 msk jordnötssmör
fisksås, japansk soja och chilisalt till avsmakning
Till servering:
Ris (gärna svart ris)
Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll marinaden över. Knyt ihop och låt marinera i ca 30 minuter. Sätt på riset om du använder svart ris. Efter 30 min, hetta upp smör/olja i en stekpanna. Fräs kycklingen (med marinad) i några minuter tills kycklingen är genomstekt. Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över. Låt sjuda under lock tills riset är färdigt. Smaka av med soja/fisksås/chilisalt. Servera!
1 kommentar:
Hmm...jag tror jag hittat ett användningsområde för burken med jordnötssmör som står i kylen. :-)
Skicka en kommentar