16 mars 2008

Kyckling med jordnötssås och svart ris

Lekte lite med det ekologiska jordnötssmöret och det svarta riset en middag i helgen. Först och främst, gillar man inte råris gillar man nog inte det svarta riset. Dessutom stod det koktid 30 minuter på förpackningen men räkna med längre tid, för mig tog det 45 minuter. Detta sagt så var smaken på riset helt OK (tänk på att salta innan servering) men kycklingen... den var magnifik! Smakrik och precis lagom stark!

Kyckling med jordnötssås och ris
(ca 3 port)

2 stora kycklingfiléer, strimlade

Marinad:
1 tsk röd currypasta
1 tsk ljust muscovadosocker eller råströsocker
1 tsk jordnötssmör (jag tog saltat men osaltat går ju lika bra)
1 msk fisksås
1 msk risvinäger

Sås:
1/2 burk kokosmjölk (den mindre feta varianten går bra), dvs 2 dl
pressad saft av 1 lime
1 msk jordnötssmör
fisksås, japansk soja och chilisalt till avsmakning

Till servering:
Ris (gärna svart ris)

Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll marinaden över. Knyt ihop och låt marinera i ca 30 minuter. Sätt på riset om du använder svart ris. Efter 30 min, hetta upp smör/olja i en stekpanna. Fräs kycklingen (med marinad) i några minuter tills kycklingen är genomstekt. Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över. Låt sjuda under lock tills riset är färdigt. Smaka av med soja/fisksås/chilisalt. Servera!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmm...jag tror jag hittat ett användningsområde för burken med jordnötssmör som står i kylen. :-)