01 mars 2008

Dinkelscones med müslitopping

Utflykterna in i sconesvärlden fortsätter på lördagsmorgnarna. Nya varianter på innehåll testas men att använda muffinsformar är nog här för att stanna, ett tag i alla fall. Dagens scones har dinkeltema med dinkelmjöl och dinkelmüsli i smeten samt lite extra müsli ovanpå. Jag använde müsli med fikon, pumpafrön och lite annat smått och gott från Axa men det går ju bra med vilken grynbaserad müsli som helst. Resultatet blev goda och inte för söta scones, här serverade med körsbärsmarmelad och cream cheese, och så en kopp te såklart.

Dinkelscones med müslitopping
(2 port - ca 7 små muffinsscones eller 2 kakor)

2 dl dinkelmjöl
1 1/2 dl dinkelmüsli, gärna med torkad frukt, frön eller nötter i
2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
35 g smör, gärna flytande
1 ägg
ca 1 dl mjölk

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna och rör därefter i smör, ägg och mjölk. Fördela smeten i muffinsformar (gärna silikon) eller forma till två kakor på bakplåtspappersklädd plåt. Strö lite extra müsli ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera genast med t ex cream cheese och marmelad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken kul idé att testa olika scones! Vilken är din favorit hittills?