29 februari 2008

Pannacotta med vit choklad och hallon

En lat fredagskväll blir ännu bättre när man köper med sig efterrätt på vägen hem från jobbet. Här i Lund har nämligen en restaurang - Klostergatans vin & delikatess, ni kan ju gissa på vilken gata den ligger - öppnat en filial i form av ett patisserie i miniformat. Blev tipsad om deras pannacotta med vit choklad och hallon och kunde inte motstå frestelsen när jag sedermera gick förbi.

Lite spännande är det att handla från en konditoridisk fylld med godsaker men utan prislappar, speciellt när det är på ett ställe som jag inte varit på tidigare. Nåja, 70:- fick jag betala för två pannacottor och det är väl... OK. Eller? Pannacottan var förvisso god men inte exceptionell på något sätt. Smakade helt enkelt som pannacotta med vit choklad och en sådan går ju faktiskt hur lätt som helst att göra själv. Hallonen ovanpå var fina och saftiga men var helt naturella. Nja alltså. Nästa gång testar jag en av de avancerade chokladkakorna i flera lager som också fanns att välja på. Pannacotta gör jag alltså själv:

Vit chokladpannacotta med hallon
(4 port)

5 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
2 gelatinblad
125 g vit choklad av god kvalité
2-3 msk socker
250 g frysta hallon

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde och mjölk. Hacka chokladen. Häll ner urkramade gelatinblad, socker och choklad i gräddmjölken. Rör om tills allt har smält. Sila och häll upp i formar eller små glas. Ställ i kylskåpet och låt stelna. Tina hallonen. Lägg ovanpå pannacottan vid servering.
(recept från hd.se)

1 kommentar:

Mia sa...

Även jag har varit på både resturangen och kafeet/patisseriet i Lund. Vad gott och vilken ljuvlig miljö!!