29 februari 2008

Kycklinggryta med citron och fänkål

Fredagskväll. Trötta efter en jobbvecka. Hemma från veckohandling på ICA. Hungriga. Let's Dance om tio minuter. Tur då att det finns upptinade kycklingfiléer, lite allmänna grönsaker i kylen och pasta i skafferiet. På max femton minuter fixas nämligen den här grytan, och TV-friden kan infinna sig.

Kycklinggryta med citron och fänkål
(ca 3 port)

2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 fänkål
smör
1 vitlöksklyfta
skal från 1 citron
2 plommontomater
vitt vin, ca 3 dl (om man inte har det hemma - använd citronsaft och mer vatten istället)
1 hönsbuljongtärning
svartpeppar

Skär kycklingfilé, fänkål och lök i mindre bitar. Hacka vitlöksklyftan. Fräs allt i en gryta i lite smör i någon minut. Häll på vitt vin och sedan vatten så att det täcker kycklingfräset. Ta ur inkråmet från tomaterna och dela resten i mindre bitar. Lägg i grytan tillsammans med buljongtärning och citronskal. Koka upp och sjud medan pastan kokar klart. Rör till sist ned hackad bladpersilja och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: