02 mars 2008

Biscottis med choklad, mandel och apelsin

Egentligen behöver de här biscottisarna ingen introduktion. De är nämligen fantastiskt goda så spring iväg till köket och baka! De är dessutom de första biscottis som jag bakar som faktiskt blir torra och krispiga på utsatt tid! Annars brukar jag behöva ha dem i ugnen över natten åtminstone men de här... tjugo + tjugo minuter. Härligt. Fantastiskt goda att doppa i starkt kaffe!

Jag använde sötmandel och mörk choklad (70 %) men det går ju precis lika bra att använda andra choklad- och nötsorter.


Biscottis med choklad, mandel och apelsin
(ca 50 st)

100 g smör
1 dl socker
1 dl ljus sirap
Skal och saft av 1 apelsin
100 g mörk choklad
100 g sötmandel eller hasselnötter
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap poröst. Hacka choklad och nötter grovt. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljsocker och kanel. Rör ihop allt och forma till tre "limpor" på bakplåtspappersklädd plåt. Platta ut limporna lite. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut och sänk ugnsvärmen till 125 grader. Låt kakorna svalna något och skär i sneda strimlor, ca 1 1/2 cm breda. Lägg över på ugnsgaller och grädda i ytterligare 20 minuter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar gott!

Johanna sa...

Hejhopp! Jag länkar det här inlägget i min blogg eftersom biscottina verkar så himla goda, hoppas det är ok :)kram