04 februari 2008

Teriyakibiff med grönsaksris

Eftersom ett litet paket lövbiff fick följa med hem från affären och jag var vrålhungrig blev det en supersnabb middag bestående av marinerad lövbiff med grönsaksris. Behöver inte vara svårare än så. Perfekt om man som jag har ett antal flaskor i kylen med olika asiatiska innehåll, bara att hälla på en skvätt och chansa lite. Teriyakisås, ostronsås - olika smaker men precis lika gott. (Rekommenderar dock inte att använda fisksås som marinad...)


Teriyakilövbiff med grönsaksris
(2 port)

200 g lövbiff
2 msk teriyakimarinad (finns på flaska)
200 g frysta wokgrönsaker
2 portioner ris
Smör eller olja
Gärna lite sesamolja
Japansk soja efter smak
Finhackad röd chili eller chili explosion

Strimla lövbiffen och lägg i en plastpåse. Häll över teriyakimarinaden och låt marinera så länge du står ut. Fräs wokgrönsakerna i smör/olja (gärna tillsammans med lite sesamolja) i en stekpanna och när de är genomvarma, tillsätt riset och en skvätt japansk soja. Värm under omrörning. Ta upp ur pannan och håll varmt medan du öser ner lövbiffen med marinad i stekpannan och fräser tills genomstekt, går hur snabbt som helst. Servera biffen med grönsaksriset och extra soja vid sidan av.

Inga kommentarer: