
Teriyakilövbiff med grönsaksris
(2 port)
200 g lövbiff
2 msk teriyakimarinad (finns på flaska)
200 g frysta wokgrönsaker
2 portioner ris
Smör eller olja
Gärna lite sesamolja
Japansk soja efter smak
Finhackad röd chili eller chili explosion
Strimla lövbiffen och lägg i en plastpåse. Häll över teriyakimarinaden och låt marinera så länge du står ut. Fräs wokgrönsakerna i smör/olja (gärna tillsammans med lite sesamolja) i en stekpanna och när de är genomvarma, tillsätt riset och en skvätt japansk soja. Värm under omrörning. Ta upp ur pannan och håll varmt medan du öser ner lövbiffen med marinad i stekpannan och fräser tills genomstekt, går hur snabbt som helst. Servera biffen med grönsaksriset och extra soja vid sidan av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar