Upptäckte under bakningen (eller egentligen ihoprörningen) att jag bara hade 1 tsk bikarbonat och därför fick det bli en halv sats. Därav den konstiga formen på brödet - tog helt enkelt en liten rund form och låtsades att det var en brödform. Måtten nedan är dock för en hel brödform (ca 1 1/2 liter). Egentligen hade jag inte alls så mycket av någonting i ursprungsreceptet hemma - se nedan för mina ändringar. Gott blev det ändå och det visar ju på receptets flexibilitet!

Snabbt grovt bröd med nötter
(1 limpa)
2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl (eller dinkelmjöl, gärna fullkorn)
1 dl krossade linfrön
1 dl russin (eller tranbär)
1 dl grovhackade hasselnötter (eller valnötter)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt (eller 2 dl matlagningsyoghurt + 2 dl mjölk)
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt (eller äppelmos)
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda torra ingredienser. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner i smord bakform, 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp, låt svalna under duk. Servera helst nybakat!
1 kommentar:
Hej! Det låter som ett spännande brödrecept.Tittar lite på att åka ner till Skåne någon gång i slutet av mars (ungefär). Skulle tro att jag far själv (sambolös alltså:) Är det någon helg ni vet att ni absolut är borta? ´Så jag vet när det är fritt fram att komma till Lund- hehe. NÄ, skoja bara:) Så jag vet om ni är borta- är ju ingen idé att fara ner om ingen är där:) Stor kram
Skicka en kommentar