12 februari 2008

Spenatpasta med chorizo

Receptet nedan är en bra vardagsmiddag: går snabbt att göra, få ingredienser, möjligheter till variation i kryddning och grönsaker efter vad som finns hemma. Idag tog jag sambal oelek som smaksättning men vanlig chilisås eller tomatpuré funkar ju också, likaså andra kryddiga såser. Likaså kan ju paprikan bytas ut mot haricots verts eller sugarsnaps. Några körsbärstomater i blir ju också gott. Riv gärna lite parmesan eller fetaost över.

Spenatpasta med chorizo
(4 port)

250-300 g pasta, beroende på sort (gärna vit fullkornspasta)
1 påse babyspenat,
1 purjolök, strimlad
1 paprika, strimlad
2 chorizos, strimlade
smör/olja till stekning
2 dl lätt crème fraiche
1 dl vatten
1/2 tsk sambal oelek
örtkryddor, t ex persilja, basilika, timjan, oregano
salt, svartpeppar

Koka pastan. Fräs purjolöken , paprika och chorizosarna i smör/olja i en panna i några minuter. Lägg i den sköljda spenaten och låt den sjunka ihop lite. Blanda i crème fraiche, vatten, sambal oelek (eller annan smaksättning) och andra örtkryddor. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Muuums! Ser gott ut! :D

dewdropia sa...

ja, det gör det absolut!
besök gärna mig på min matblogg dewdropia@.blogg.se vetja :)