03 februari 2008

Söndagsmys med engelska scones

Med lite överbliven lemon curd och dessutom cream cheese i kylen fanns det inget alternativ till söndagsfrukost: söta scones skulle det bli! Gjorde sconesen i muffinsform eftersom de då håller formen bättre, blir höga och lätta att dela.

Engelska scones
(6 små scones - lagom till 2 pers)

105 g vetemjöl (eller 1 1/2 dl)
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1/2 msk strösocker
35 g smör
1 ägg
1/4 dl mjölk

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker. Klicka i smöret och nyp ihop till en smulig deg. Blanda i ägget och därefter mjölken. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills sconesen är gyllenbruna. Dela dem på mitten medan de är varma och servera med t ex cream cheese och lemon curd eller annan marmelad och naturligtvis en god kopp te!

4 kommentarer:

Therese sa...

Vad smart att lägga dem i muffinsform! Det har jag aldrig tänkt på. Jag är en sån där slavisk receptföljare så står det "baka ut degen på plåten" så bakar jag ut den på plåten och tänker inte så mycket mer. Om det nu inte skulle vara så att jag itne HAR någon plåt- då hade jag nog tänkt...:)..fast kanske inte just på muffinsformar:)

Tusset sa...

nu ska bakas scones...

UNIQUE REBEL sa...

Hej! Har provat ditt sconesrecept en gång och guuud va gott det blv, som muffins nästan! :D Andra gången(idag) slog jag ihop ditt recept med klassiskt sconesrecept och det blev oxå jättegott! Tyvärr blir det ju rätt onyttigt men nån gång ibland kan man ju lyxa tilldet! Nästa gång ska jag bara ta ett ägg och mindre smör oxh socker! (dubblade nämligen ditt recept när jag slog ihop det med det här:
http://www.scones.se/klassiska-scones

Tack för recept och inspiration iaf! Har lagt till dig på Bloglovin oxå! Kika gärna in på min blogg oxå. Skriver om allt möjligt, oxå om mat och gott! Ha det! /Emily

Recept scones bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd bakrecept sa...

Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på nån dag här.
Fin blogg du har förresten, Kram!
Scones recept