Grillad fisk med grovmosad potatis, fänkål och gremolata
(2 port)
2 filéer av tilapia eller annan fast fisk
1 fänkål
olivolja
salt, peppar
1 ägg
vetemjöl
Potatismash:
400 g potatis
1 msk olivolja
1 purjolök
1 msk färskpressad saft av citron
Gremolata:
1 kruka bladpersilja, finhackad
saft och finrivet skal från 1 citron
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
salt, peppar
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka ca 15 minuter. Under tiden, gör gremolatan genom att blanda persilja, citronskal, citronsaft, finhackade vitlöksklyftor och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Trimma fänkålen och skär i breda strimlor. Grilla i lite smör/olja i en grillpanna några minuter, salta och peppra. Ta upp. Skär fisken i långa filébitar, t ex två per person. Knäck ägget i en tallrik. Häll vetemjöl på en assiett och blanda ner lite salt och peppar. Vänd fiskbitarna i först ägg, sedan vetemjöl. Stek i smör/olja i grillpannan några minuter per sida. Medan fisken steker, gör potatismoset genom att låta potatisen rinna av och därefter grovmosa den med en gaffel. Blanda i strimlad purjolök, olivolja (eller smör/olja) och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. När fisken är genomstekt, servera tillsammans med potatismash, fänkål och gremolata.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar