Köttfärssoppa med curry, kikärtor och äpple
(4 port)
350-400 g nötfärs
2 gula lökar
2 morötter eller 2 gulbetor
1 burk kikärtor
1 stort äpple, skalat
3 tsk curry
1 1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipeppar
1 hönsbuljongtärning
salt, peppar
bladpersilja
Hacka löken, gulbetorna och äpplet. Fräs lök och köttfärs i en gryta i lite smör. Låt äpplet, gulbetorna och kikärtorna fräsa med efter någon minut. Rör i kryddorna och lägg i buljongtärningen. Häll i 6 dl vatten. Låt koka upp och sänk därefter värmen. Lägg på locket och låt soppan koka ca 30 minuter eller tills gulbetorna (eller morötterna) är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Hacka en bunt persilja grovt och rör ner i grytan. Servera med en klick crème fraiche eller matlagningsyoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar