Kycklinglevermousse med konjak
250 g kycklinglever
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
salt, peppar
2 msk balsamvinäger
1 dl crème fraiche, gärna lättvarianten
1/2 msk konjak, portvin eller madeira
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj kycklinglevern noga under kallt vatten. Rensa och skär i mindre bitar. Hacka lök och vitlök fint. Bryn kycklinglever, lök och vitlök i smör i några minuter. Salta, peppra och häll på balsamvinägern. Låt koka någon minut till. Häll i en ugnsfast form och stek mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Mixa levern, stekskyn från formen, crème fraiche och gärna någon spritsort till fluffig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Moussen blir ganska lös så låt stå i kylen i minst två timmar innan servering. Gott tillsammans med ett smakrikt knäckebröd, lite persilja och kanske någon lökring.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar