Tror att de här nötterna har ursprung i något av Leila Lindholms julprogram men jag hittade dem via Tomtens dotter. Lite juligt med söta kryddiga nötter kanske men de passar bra som drink- eller TV-tilltugg även under resten av vintern. Jag som gillar kardemumma och kanel kommer nog att dubblera mängden kryddor nästa gång samt eventuellt minska på sockret. Nyttigt? Nja, men det är ju ändå nötter... och det är väl en ursäkt så god som någon att mumsa. Om man nu behöver en ursäkt det vill säga. Äsch, smaka bara. De är goda.
Kryddiga nötter med sötma
400 g blandade nötter (jag använde cashewnötter och mandlar)
1 äggvita
1 msk malen ingefära
1 msk finkrossad kardemumma
1 msk malen kanel
1/2 - 1 dl socker (efter smak)
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop äggvitan med kryddorna och sockret. Blanda med nötterna och häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Separera nötterna något. Rosta i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
1 kommentar:
Måste vara fel mått (msk) tror mer på tesked
Skicka en kommentar