Kladdkaka med nougattäcke
(1 kaka)
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad, krossad (tips: lägg chokladen i en plastpåse, knyt åt och banka med något hårt. Sedan är det bara att tömma ut påsen, helt utan kladd!)
kokosflingor till formen
nougat (tips: hyvla nougatblocket med osthyvel, blir perfekta skivor utan kladd!)
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker och blanda därefter i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 15-20 minuter. Känn med sticka! Ta ut kakan och hyvla nougat över i ca 1 mm tjocka skivor. Låt kakan svalna och servera sedan med grädde eller glass.
3 kommentarer:
hmm..jag trodde att det var den som hade både vit och mörk choklad i sig som vann?
Kate - År 2007 vann kakan med vit och mörk choklad, den här tog hem titeln år 2006.
wow, jag älskar verkligen kladdkaka, bra inspiration du gav mig=)
Skicka en kommentar