(Och nej, soppan behöver ju inte serveras i whiskyglas men visst blev det snyggt? En portionsstor glasskål hade ju varit perfekt också!)

Palsternackssoppa med päron och valnötter
(4 port)
500 g palsternacka, skalad och i mindre bitar
1 gul lök, hackad
smör
1 1/2 dl torrt vitt vin
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 krm vitpeppar
50 g valnötskärnor, grovhackade
1 fast päron, skalat och i tärningar
2 msk hackad persilja
1 dl mjölk, gärna lättmjölk
Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock tills bitarna är mjuka, 10 – 12 min. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och peppar. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Fräs därefter pärontärningarna hastigt i smör i en stekpanna och blanda med valnötter och persilja. Värm mjölken (t ex i mikron) och vispa till ett skum. Servera soppan i portionsskålar. Lägg skummet på soppan och strö över hacket. Servera genast!
2 kommentarer:
Palsternackssoppa? Det låter jättegott. Men jag minns att jag hade en dotter som avskydde allt vad rotfrukter hette - rotselleri, kålrot och palsternacka... Undrar just var hon tog vägen?
mamma
Mamma - Har du sett några recept här med kålrot och rotselleri då? Just det! Palsternacka har jag accepterat men det är väl ungefär det enda... Sorry!
Skicka en kommentar