Poulet au vin
(4 port)
600 g kycklingfilé
salt, peppar
3 dl rödvin
3 dl vatten
2 msk flaskfond, gärna oxfond med rödvin men kycklingfond går också bra
3 lagerblad
2 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 paket bacon
1 purjolök
1-2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner, gärna skogsvarianten
1 tsk flytande honung
1 tsk balsamvinäger
1 1/2 msk maizena
Skär kycklingen i bitstora bitar. Bryn i lite smör i en stekpanna, salta och peppra. När kycklingen har fått fin färg, lägg över i en gryta och häll rödvin, vatten och fond över. Lägg i lagerblad och timjan. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter. Strimla bacon (ta bort det mesta av fettkanterna!), purjolök och vitlök. Skär svampen i kvartsdelar. Fräs baconet i stekpannan och när det är lagom krispigt, låt rinna av på hushållspapper. Fräs purjon och vitlöken i pannan tillsammans med svampen i några minuter. Tillsätt baconen, purjo/svampfräset i grytan och rör om. Låt sjuda någon minut till. Smaka av med flytande honung och balsamvinäger. Vispa ut maizenan i lite vatten och rör i grytan. Koka några minuter till. Servera genast med ris och ett glas rödvin!
1 kommentar:
Hej Bäjb! :) Är ni hemma sista helgen i mars? (Helgen efter påsk?)Har kollat med Patrik och han är hemma då. Vore kul att ses då! Tänkte att jag bor hos Patrik i så fall men träffar gärna er också så mycket som möjligt:) Stor kram
Skicka en kommentar