17 februari 2008

Chicken tikka masala

Kryddig kycklinggryta med lite lagom mycket hetta helt enkelt! Här blev det ingen snygg bild på upplagd mat för vi var hungriga, alltså bara fotat rakt ner i grytan... Serverade med ris (kokat med gurkmeja, kardemummakärnor och kanelstång) och yoghurtsås (riven gurka, hackad mynta, matlagningsyoghurt och lite limesaft). Recept från recept.nu med några modifikationer.


Chicken tikka masala

(4 port)

600 g kycklingfilé
1/2 - 1 röd chili, finhackad (välj styrka efter smak)
1 purjolök, finstrimlad
1 röd paprika, hackad
1 gul lök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 tsk riven ingefära
rivet skal av 1 lime
2 tsk garam masala
1 hönsbuljongtärning

Bryn grönsakerna och kycklingen i en gryta i lite smör/olja. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda medan riset kokar, ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris och gärna yoghurtsås.

1 kommentar:

Anonym sa...

hej! nu har jag hittat till din blogg (via matbloggarna, såklart!) Jag önskar dig lycka till med dina matlagningsmål 2008.