22 januari 2008

Shrikand (typ kardemummayoghurt)

Kardemumma = gott. Pistagenötter = gott. Tjock yoghurt = gott. Vad blir det då om man blandar ihop dessa ingredienser samt tillsätter lite socker? Precis. Gott. Enligt Under valnötsträdet är det här en indisk dessert som heter shrikand. Kardemummayoghurt av den mäktiga varianten menar jag. Därför är måtten nedan precis lagom till två små efterrättsportioner.

Shrikand (eller kardemummayoghurt)
(2 port)

1 msk pistagenötter eller mandlar, finhackade
1/2 tsk grovstötta kardemummakärnor
1 dl tjock yoghurt (turkisk eller grekisk)
1 msk florsocker

Blanda ner nästan alla nötter och kardemumma i yoghurten tillsammans med sockret. Låt stå kallt till servering då de sista nötterna och kardemumman strös över.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt att du är tillbaka på banan igen med annat än förkylningsdrycker...
mamma
som fortfarande är täpp i däsad